Panis had vierdaagse test

Maurice (mbn)
Terwijl alle aandacht lag op de grote test waarbij verschillende teams in Barcelona reden, waren er ook op andere plaatsen tests. Zo reed Olivier Panis vier dagen op het circuit Paul Ricard.

In Japan reed Olivier Panis dan zijn laatste race voor het team, maar het komende jaar zal hij wel gewoon actief blijven als testrijder. En daar maakt Toyota meteen goed gebruik van. Panis reed op Paul Ricard dinsdag tot en met vrijdag 279 ronden. De Fransman was blij dat het weer zodanig was dat het hele testprogramma zonder noemenswaardige problemen kon worden afgelegd.

Panis vertelde: "We werkten aan verschillende zaken, maar de nadruk lag op de nieuwe specificatie van de RVX-05 motor. Luca Marmorini en zijn team hebben fantastisch werk gedaan voor de twee-race-motor voor volgend jaar. We waren in staat de volledige benodigde afstand af te leggen zonder echte problemen en ik ben erg tevreden over de efficiëntie waarmee het team heeft gewerkt."

"Deze test is voor mij het begin van een spannende nieuwe uitdaging bij Toyota en ik ben trots dat ik zo'n vitale rol binnen het team kan blijven spelen. Ik kijk uit naar de volgende tests in de komende weken."