Hoog doel voor Gerolsteiner

Maurice (mbn)
Ook Gerolsteiner heeft de eerste teambijeenkomst voor het nieuwe seizoen gehad. Met enkele nieuwe krachten wil het team komend jaar een top vijf-ploeg worden.

In Duitsland werd in Phantasialand het hele team verzameld en aan de pers voorgesteld. In grote lijnen is het team hetzelfde gebleven. Georg Totschnig en Davide Rebellin blijven de kopmannen van de ploeg. De twee bekendste aanwinsten van de ploeg zijn Levi Leipheimer en Frank Høj.

Het team stelt wel hoge doelen, vertelde sportdirecteur Christian Henn: "Top vijf is een erg hoog doel. Totnogtoe was onze sterkte dat we iedere renner een kans gaven om te winnen, vaak UCI-punten behalend in de kleinere Duitse wedstrijden. Deze wedstrijden blijven belangrijk, maar leveren (in de ProTour, red.) geen punten meer op."

Het team wil zeker goed meedoen in de grote koersen. In het afgelopen jaar was het een verrassing dat de tweede Duitse ploeg het zo goed deed en men wil die lijn doortrekken. Met Leipheimer hebben ze naast Totschnig een kopman voor de Tour de France. De Amerikaan heeft opnieuw de ambitie uitgesproken om in de Tour de France in de top drie te eindigen.

Gerolsteiner voor 2005:
Robert Förster (Dui), Markus Fothen (Dui), René Haselbacher (Oos), Danilo Hondo (Dui), Sven Krauss (Dui), Sebastian Lang (Dui), Sven Montgomery (Zwi), Volker Ordowski (Dui), Uwe Peschel (Dui), Davide Rebellin (Ita/Arg), Michael Rich (Dui), Torsten Schmidt (Dui), Ronny Scholz (Dui), Marco Serpellini (Ita), Marcel Strauss (Zwi), Georg Totschnig (Oos), Fabian Wegmann (Dui), Peter Wrolich (Oos), Beat Zberg (Zwi), Markus Zberg (Zwi), Thomas Ziegler (Dui)

Nieuwe renners: Heinrich Haussler (Dui), Frank Høj (Den), Levi Leipheimer (VS), Andrea Moletta (Ita), Matthias Russ (Dui)