Toch nieuwe sponsor oude Bankgiroloterij-ploeg

Maurice (mbn)
Manager Arend Scheppink heeft toch kans gezien een nieuwe hoofdsponsor te vinden wat dit jaar de BankGiroLoterij-ploeg heette. Shimano gaat de ploeg sponsoren en daarmee wordt het een Nederlands-Japanse ploeg.

Op de valreep heeft de ploeg dan toch nog een sponsor gevonden. Veel renners zitten inmiddels bij andere ploegen, maar voor Laurens ten Dam, Julien Smink, Eelke van der Wal, Marco Bos en Alain van Katwijk is er ruimte in de nieuwe ploeg. Het voluit geheten Team Shimano-Van Keulen-Imabo Van Buren krijgt in totaal 16 renners, waarvan acht Nederlanders en acht Japanners.

Shimano heeft de intentie uitgesproken de ploeg tot 2008 te willen sponsoren. De ploeg wordt een Pro Continental-team en zal dus net onder de ProTour opereren en hoopt regelmatig startbewijzen te krijgen voor de grotere wedstrijden. De intentie van Shimano is ook om met deze ploeg het Japanse wielrennen op een hoger niveau te brengen.

Scheppink was verheugd dat het hem toch nog is gelukt: "Maar ik ben altijd blijven hopen, hoe zeer mensen me ook afschreven. Via Hennie Stamsnijder (oud-veldrijder) ben ik uiteindelijk in contact gekomen met de mensen van Shimano Japan. Dat bedrijf had al een ploeg en hoopt op deze manier dat de Japanse renners ervaring kunnen opdoen in Europa."

Ploegleider Jelle Nijdam krijgt geen plaats meer binnen de ploeg, omdat op zijn plaats een Japanner komt. Er staan binnen de ploeg nog drie plaatsen open voor Nederlandse renners. Naast met Rudie Kemna zullen met een aantal renners gesprekken worden gevoerd.