Albers het snelste in Minardi

Maurice (mbn)
Christijan Albers reed zoals aangekondigd vandaag zijn test voor Minardi. Van de coureurs die de afgelopen dagen hebben getest is Albers de snelste geweest.

De afgelopen drie dagen testten Patrick Friesacher, Tiago Monteiro, Chanock Nissany, Will Power, Will Davison en Pastor Maldonado allen voor het team van Minardi. Ondanks dat Christijan Albers vandaag maar 20 rondes reed, zette hij toch een snellere tijd neer dan deze rijders. Hij reed een rondetijd van 1 minuut 10.800 seconde.

Albers zelf was matig positief over de test: "Het team heeft hard gewerkt. (...) Van de twintig rondjes kon ik er maar acht voluit gaan. Er was dus weinig tijd om aan de afstelling te werken."

Ook had hij even tijd nodig om te wennen: "Ik was gewend geraakt aan toerwagens. Het is fijn om weer terug in een Formule 1-wagen te zijn. Het is fysiek nog steeds zwaar om met een F1 te rijden – ik voel het nu nog in mijn nek."

Albers hoopt vandaag zijn visitekaartje bij Minardi te hebben afgegeven. Volgende week krijgt hij bij Jordan de kans om daar ook zijn visitekaartje af te geven.