Uitslag Amica Wronki - AZ

Maurice (mbn)
AZ speelde vanavond haar tweede wedstrijd in de poule-ronde van de UEFA Cup. In Polen werd het tegen Amica Wronki 1-3 voor AZ.

Na de goede prestaties van de afgelopen weken van AZ werd verwacht dat de club makkelijk van Amica Wronki zou gaan winnen. Wel werden het koude weer en het harde hobbelige veld gevreesd. Co Adriaanse koos desondanks voor zijn gebruikelijke opstelling.

In de eerste helft was het tempo laag, maar het was duidelijk te zien dat AZ een paar klasses beter was dan de Polen. Huysegems miste na een verkeerde terugspeelbal nog de eerste kans, maar na een voorzet van De Cler kon Van Galen in de 13de minuut de 0-1 binnenkoppen. Na een periode waarin AZ de controle had, maar weinig gevaar kon stichten, was het in de aanloop naar de rust nog tweemaal raak voor AZ. Meerdink wist een vrije trap van Perez in te koppen en Huysegems wist na een misverstand tussen keeper en verdediging de 0-3 binnen te tikken.

AZ begon een stuk slapper aan de tweede helft, terwijl de Polen juist meer naar voren gingen voetballen. Dat leverde zowaar gevaar op voor het doel van Timmer. Een goal voor Wronki kwam er echter pas nadat de scheidsrechter, onterecht, een penalty gaf. Na de 1-3 probeerde AZ weer een tandje hoger te schakelen. Adriaanse bracht meteen drie wissels in, Alkhattabi, Lindenbergh en Nelisse.

AZ werd daarna weer wat gevaarlijker en Nelisse kreeg nog een goede kans, maar de Poolse keeper hield de bal tegen. Hoewel AZ op het eind nog een paar keer dicht bij een treffer was, bleef het uiteindelijk 1-3.

Amica Wronki - AZ (1-3)
13' Van Galen 0-1
37' Meerdink 0-2
39' Huysegems 0-3
58' Dembinski 1-3 (Pen)

Opstellingen:
Amica Wronki: Mielcarz, Bieniuk, Dudka, Dziewicki, Kucharski, Kikut (F.Burkhardt/66), Bartczak, Kowalczyk (M.Burkhardt/46), Grzybowski (Gregorek/77), Kryszalowicz, Dembinski

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Landzaat, v.Galen (Elkhattabi/68), Buskermolen (Lindenbergh/68), Meerdink, Huysegems (Nelisse/68), Perez