Cunego reageert op Simoni

Maurice (mbn)
Damiano Cunego heeft gereageerd op de afspraken van Gilberto Simoni. Die beschuldigde zijn ploeggenoot van een messteek in de rug tijdens de Giro van afgelopen jaar.

Bij de prijsuitreking van de Giglio d'oro nam Cunego na de bekroning de tijd om in te gaan op de opmerkingen van Simoni dat Cunego hem bedrogen had. Cunego bleef netjes over zijn teamgenoot en wist duidelijk te maken dat hij geen ruzie wil.

Cunego vertelde: "Het is niet waar dat ik hem bedrogen heb, omdat er helemaal geen afspraken waren. Misschien ging de wedstrijd niet helemaal zoals hij gewild had, simpelweg omdat Gilberto niet dezelfde was als bij de Giro van 2003."

"Ik heb niets verkeerd gedaan in Bormio, en ik heb niemand bedrogen. Het is niet leuk om het seizoen te starten met deze woordenwisselingen. In ieder geval moeten we volgend seizoen de handen in elkaar slaan, want er zijn veel rivalen en iedereen wil winnen. Het heeft geen zin om oorlog te voeren. Dat zou de verstandhoudingen in de ploeg niet ten goede komen."