"Een prachtige avond voor PSV"

Olga (Nuongirl)
PSV en trainer Guus Hiddink konden hun geluk niet op na de historische plaatsing van de Eindhovense club voor de tweede ronde van de UEFA Champions League.

"Ik voel me net zo blij als tijdens het WK toen ik met Zuid-Korea succes behaalde", aldus Hiddink. "Uiteindelijk was 1-1 voldoende. Ik ben blij voor iedereen in Eindhoven. Een prachtige avond voor PSV."

"Het team kan trots zijn op de manier waarop ze deze wedstrijden benaderd hebben. Doorslaggevend was dat deze ploeg een zeer sterke drive heeft om succes te halen",aldus de trainer na de 1-1 tegen Arsenal.

Mark van Bommel was meer dan blij. "Alles loopt door elkaar en in de kleedkamer worden af en toe handen en voeten gebruikt, maar het is wel een eenheid. En dat is de grote kracht van dit elftal", aldus de aanvoerder in De Telegraaf.

Met nog een wedstrijd te gaan, staat Arsenal tweede in Groep E, maar trainer Arsène Wenger blijft positief. "We waren het betere team en creëerden de betere kansen. Ik heb er vertrouwen in dat we de groep nog steeds kunnen winnen en dat willen we bereiken."

Wenger had kritiek op arbiter Herbert Fandel, die Lauren en Patrick Vieira na hun tweede gele kaart van het veld stuurde. "Mijn spelers wilden de bal spelen, maar we moeten accepteren dat de arbiter zijn besluit neemt en ons bestraft. Ik vind echter wel dat de scheidsrechter vanavond Mark van Bommel behoorlijk heeft ontzien. Hij maakte veel overtredingen, maar kreeg in tegenstelling tot mijn spelers geen straf."