Teamarts Phonak stapt op

Maurice (mbn)
De teamarts van Phonak heeft volgens berichten ontslag genomen bij de ploeg. De arts, Iņaki Arratibel, vindt dat de medische staf van Phonak door de UCI onacceptabel wordt behandeld en in diskrediet wordt gebracht.

Phonak staat in de belangstelling van de gehele wielerwereld door de bloeddopingbeschuldigingen tegen Tyler Hamilton en Santiago Perez. Arratibel heeft twijfels over de betrouwbaarheid van de tests die de UCI gebruikt en vindt dat de UCI te weinig luistert naar de discussie die in de medische wereld gaande is over deze tests.

Arratibel vertelde: "Ik ben erg gefrustreerd op het moment. Niet door een gebrek aan vertrouwen in de renners, die me hun onschuld hebben bezworen, maar vanwege het gedrag dat de medische commissie van de UCI heeft tentoongespreid gedurende deze zaak."

Arratibel vindt het niet aanvaardbaar dat de UCI doorgaat met het gebruik van een methode waarvan de betrouwbaarheid ernstig ter discussie staat en vindt dat renners te weinig inzicht krijgen in wat de controles betekenen. Het punt waarmee hij het meeste moeite heeft is echter dat de UCI de medische staf van Phonak heeft beschuldigd van onethisch gedrag.