Cosworth verkocht

MavRick
Ford heeft vandaag aangekondigd dat Cosworth officieel verkocht is aan Kevin Kalkhoven en Gerald Forsythe, mede-eigenaren van de Champ Car World Series en directeuren van de PKV en Forsythe Championship Racing Champ Car teams.

"Ik ben enorm opgetogen dat Kevin Kalkhoven en Gerald Forsythe, Cosworth gekocht hebben. Sinds we de aankondiging gedaan hebben dat we al onze Formule 1 activiteiten in de verkoop deden afgelopen september, hebben we een enorme steun genoten van het management en de werknemers bij Cosworth en hebben we erg hard gewerkt om een verkoop aan een betrouwbare koper veilig te stellen," aldus Richard Parry-Jones, Group Vice President - Global Product Development en Chief Technical Officer bij Ford Motor Company."Kevin en Gerry zijn zeer succesvolle zakenlieden, hebben een lange historie in de autosport en een duidelijke visie over hoe zij Cosworth vooruit willen krijgen. Ik ben erg blij om deze ontknoping aan te kondigen."

"Cosworth heeft een fantastische historie wat motorontwikkeling betreft waar we erg veel respect voor hebben," zei Kevin Kalkhoven, een van de twee nieuwe eigenaren. "We willen niet alleen verder gaan met deze traditie maar ook bouwen aan de toekomst met nieuwe projecten en ideeën. Er zijn veel nieuwe markten die we willen aanboren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld veel ontwikkeling gestopt in nieuwe technologie voor marine motoren, die erg toepasbaar zullen zijn de komende jaren. Ik ben van mening dat er grote kansen liggen op dat gebied."

Gerald Forsythe voegde hier aan toe: "We richten ons op het volledige spectrum van motor-ontwikkeling, maar ook op nieuwe markten, zoals het produceren van kits voor de steeds maar groeiende tuner markt. We zijn ook van plan om samen te gaan werken met autofabrikanten over heel de wereld op nog een grotere schaal dan waar Cosworth tot nu in actief was."

Zoals eerder bekend was geworden is ook Jaguar vandaag verkocht aan Red Bull. Als onderdeel van de deal zal Cosworth motoren aan dit "nieuwe" team blijven leveren. Minardi verklaarde vandaag ook op haar site dat ook hun reeds gesloten motorendeal met Cosworth door de nieuwe eigenaren bekrachtigd is.