DC United wint vierde MLS-titel

Olga (Nuongirl)
DC United is voor de vierde maal in zijn bestaan voetbalkampioen van de Verenigde Staten geworden.

De ploeg van trainer Peter Novak versloeg in de finale van de play-offs van de Major League de Soccer Kansas City Wizards met 3-2.

De Wizards kwamen al na zes minuten op voorsprong, maar United sloeg daarna hard terug door drie keer in zeven minuten te scoren. Alecko Eskandrian zette United met twee treffers op het goede spoor. De 3-1 was een eigen doelpunt van Alex Zotinca, die een voorzet van Earnie Stewart (oud-speler van VVV, Willem II en NAC) verkeerd raakte.

Wizard kwam terug tot 3-2, nadat United-speler Dema Kovalenko in de 58ste minuut een penalty veroorzaakte door een schot op de doellijn met zijn handen over de lat te tikken. Kovalenko reeg een rode kaart, waarmee hij de eerste speler werd in de negenjarige geschiedenis van de MLS Cup die rood kreeg, en Josh Wolff benutte de strafschop.

Ondanks het numerieke overwicht en twee extra aanvallers slaagde de Wizards er niet in United verder in de problemen te brengen.

Eskandrian was dolgelukkig. "Wat een jaar is dit geweest. Earnie Stewart sprak ons gisteravond toe en zei dat dit de laatste keer was dat dit team met elkaar speelde. Wat een geweldig einde."