Coulthard zou zelfs 'gratis' willen rijden

Olga (Nuongirl)
David Coulthard heeft Williams laten weten dat hij, wanneer het team hem alleen zou willen binnenhalen wanneer hij met minder geld genoegen zou nemen, het aanbod toch zou aannemen. De coureur zou zelfs gratis rijden, maar dat alles wil niet zeggen dat hij wanhopig is.

Coulthard zit momenteel nog zonder team. Voormalig werkgever McLaren heeft de coureur na negen jaar aan de kant gezet om Juan Pablo Montoya binnen te kunnen halen. De Schot wil echter niet dat dit ook het einde van zijn carrière in de Formule 1 betekent en heeft de afgelopen maanden veel gedaan om bij een ander team aan het werk te kunnen.

Zijn laatste doel, en mogelijk ook zijn laatste, is Williams. Dat team heeft namelijk nog één stoeltje onbezet. Om dat stoeltje te bemachtigen heeft Coulthard het team een mooi aanbod gedaan. Men hoeft hem niet te betalen voor races waarin hij geen punten behaalt.

"Ik ben niet geïnteresseerd in een mooi groot honorarium omdat geld niet belangrijk is. Ik wil alleen blijven racen," aldus de Schot. "Ik ben bereid gratis te rijden om alleen te worden betaald aan de hand van resultaten, bonusgeld voor de punten die ik voor het team scoor."

Coulthard wil nu echter niet als een wanhopig persoon worden gezien. "Ik wil niet dat het wordt gezien als een wanhopige of treurige poging om in de sport te blijven, maar ik ben bereid om een dergelijke overeenkomst te sluiten omdat ik ervan overtuigd ben dat ik goede resultaten kan leveren," aldus de coureur. "Mijn prestaties zijn sterker geweest dan mensen aan mij toeschrijven. Misschien is het tijd geworden om zelf eens wat over mezelf te zeggen. Er staan mensen in de rij voor een contract met Williams die niets hebben gepresteerd vergeleken met mijn record. Alle statistieken wijzen in mijn richting en de honger en motivatie zijn er nog steeds. Daarom vind ik het verbijsterend dat ik zo hard moet lobbyen om mijn stal uit te spreiden en te laten zien dat ik het nog steeds graag wil doen."