Ralf: "Ik moest wel vertrekken"

Maurice (mbn)
Ralf Schumacher heeft uitgelegd waarom hij bij Williams is vertrokken. Volgens de Duitser ging het niet om het geld, maar met name om prestaties.

Ralf Schumacher had graag met Williams wereldkampioen willen worden, maar nadat bleek dat dat dit seizoen wederom niet mogelijk was, vond hij het tijd om te vertrekken. Bij Toyota hoopt hij binnen een paar jaar de kans te hebben om wel kampioen te worden.

Ralf Schumacher vertelde: "Als ik in een auto had gereden waarin ik mee had kunnen doen om het kampioenschap en het gevoel had dat we volgend jaar kampioen zouden worden, was ik bij BMW Williams gebleven. Maar dat was niet het geval. Mijn doel is om wereldkampioen te worden. Ik wil de beste zijn. Jammer genoeg lukte dat niet. Iedere keer bleven ik en het team wat gefrustreerd achter aan het einde."

"Ik besloot dat het tijd was om ergens anders naartoe te gaan. Als je stopt te geloven dat het zal lukken, is het tijd om verder te gaan. In elke sport kan je ergens te lang blijven. Dit was het beste om te doen. Toyota is een jong team dat slechts een paar jaar in de Formule 1 bezig is. Ze zijn ambitieus, net zoals ik, en geloven erin dat ze een auto neer kunnen zetten die om het coureurskampioenschap en constructeurskampioenschap kan meedoen."