Moya naar Masters Cup in Houston

Olga (Nuongirl)
De Spanjaard Carlos Moya heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een plek bemachtigd voor de Tennis Masters Cup in het Amerikaanse Houston.

Naast Moya waren Roger Federer (Zwi), Andy Roddick (VS), Gaston Gaudio (Arg) en Lleyton Hewitt (Aus) ook al zeker van een startbewijs.

Voor de drie overige plekken komen Guillermo Coria (Arg), Marat Safin (Rus), Tim Henman (Eng), Andre Agassi (VS) en David Nalbandian (Arg) nog in aanmerking. Die beslissing valt aankomende week in het Masters-toernooi in Parijs. Coria dreigt plaatsing mis te lopen, omdat hij zich met een blessure aan zijn schouder afmeldde voor Parijs. Ook de Spanjaard Juan Carlos Ferrero en de nummer een van de wereld, Roger Federer (spierscheuring) zijn er in Parijs niet bij.

De beste zeven spelers van de ATP Champions Race plaatsen zich voor de Masters in Houston. De achtste speler aan het toernooi is de hooggeplaatste winnaar van een Grand Slamtoernooi die in de top 20 staat. Aangezien Roger Federer de Australian Open, Wimbledon en de US Open op zijn naam schreef, gaat die achtste plek naar Gaudio, die de sterkste was op Roland Garros. In de Champions Race staat de Argentijn momenteel negende.