Williams lonkt naar Häkkinen

Redactie FOK!frontpage
Het BMW Williams team is op zoek naar een tweede rijder achter Mark Webber. Het team uit Oxfordshire heeft een aantal kandidaten waar ze mee praten, waaronder de Finse oud wereldkampioen Mika Häkkinen.

Mika Häkkinen staat in de belangstelling van het BMW Williams team, om het tweede stoeltje voor 2005 te gaan rijden. De Fin is eerste keus van het team, in afwachting van de contractverplichtingen van Jenson Button bij BAR-Honda. Nu Jenson Button zijn contract bij BAR moet uitdienen, is de weg open voor Williams om te gaan onderhandelen met de Fin.

Als het aan Patrick Head ligt, mede teameigenaar van Williams, heeft hij het talent om Michael Schumacher te verslaan. "Het zou een risico zijn omdat hij al drie seizoenen niet meer actief is, maar iemand die het talent heeft om Schumacher tweemaal te verslaan is het overwegen zeker waard."

Häkkinen nam in 2001 afscheid van de sport, hij gaf aan dat hij samen met zijn gezin wilde zijn. Onlangs heeft Häkkinen nog een DTM auto getest voor Mercedes. Diverse geruchten gingen de ronde dat hij bij Mercedes heeft getekend voor 2005. Mercedes motorsport chef Norbert Haug ontkent echter dat Häkkinen getekend heeft.