[Upd] Snoei gaat in beroep

Olga (Nuongirl)
De openbare aanklager van de KNVB heeft een schorsing van één wedstrijd geëist tegen de trainer van Sparta, Mike Snoei.

Teammanager Van Noortwijk en materiaalman Wessels van de Rotterdamse club hangt een voorwaardelijke schorsing van een wedstrijd en een boete van 250 euro boven het hoofd. Vrijdag zal de tuchtcommissie van de KNVB hierover uitspraak doen.

Na afloop van de bekerwedstrijd op 21 september tussen Willem II en Sparta voelde scheidsrechter Blom zich door het genoemde drietal bedreigd. Snoei, Van Noortwijk en Wessels zouden Blom hebben uitgescholden en volgens de arbiter zouden ze hem een dodelijke ziekte hebben toegewenst.

Het drietal ontkenden tegenover de tuchtcommissie donderdag alle aantijgingen. De hoofdtrainer van Sparta was geëmotioneerd, door een ernstige ziekte van zijn vrouw moest hij de laatste wedstrijden van Sparta missen.

De openbare aanklager van de KNVB liet uiteindelijk in het midden wat er allemaal is gezegd en geroepen na de door Sparta verloren bekerwedstrijd. Wel achtte hij beledigende taal bewezen, en eiste alleen een onvoorwaardelijke straf tegen Snoei. De trainer heeft dit te danken aan eerdere incidenten waar hij bij was.

Update 13:00:

Smoei gaat tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB in beroep. Die schorste de trainer van Sparta voor één wedstrijd.

"Een wedstrijd missen is geen ramp. Door de ziekte van mijn vrouw heb ik er al meer moeten missen, maar ik kan er geen genoegen nemen dat de suggestie wordt gewekt dat ik die woorden heb gebezigd. Normaal zou ik dat al nooit doen, maar nu in mijn huidige privé-situatie zeker niet", aldus de trainer in AD Sportwereld.

Doordat Snoei in beroep gaat, kan hij vrijdagavond in de competitiewedstrijd tegen Veendam gewoon op de bank zitten in plaats van de wedstrijd vanaf de tribune te volgen.