Red Sox winnen World Series

Otto (okee6)
De Major League titel is veroverd door Boston Red Sox. In de world Series versloeg het St. Louis Cardinals middels een 'clean sweep' (4-0).

De Red Sox, dat zeer verrassend de World Series bereikte door rivaal New York Yankees na een 3-0 achterstand nog te verslaan, maakte grote indruk in de finalereeks. Door vier duels op rij te winnen maakte het een eind aan de vloek die op de club zou rusten. Volgens geloof van velen zorgde de verkoop van sterspeler Babe Ruth aan rivaal New York Yankees in 1920 er namelijk voor dat de ploeg geen titel kon winnen. Bij deze is de ban gebroken. De Red Sox hadden overigens tweemaal eerder tegen de Cardinals de World Series verloren.

In het eerste duel in Boston was het verschil tussen beide ploegen het kleinst. De Red Sox opende echter sterk door in de eerste slagbeurt 0-4 voor te komen. De Cardinals brachten gedurende het duel de stand echter steeds weer in evenwicht. Pas in de achtste slagbeurt viel de beslissing (11-9). Reliever Keith Foulke, die 1,2 inning gooide, was winnende werper.

Duel nummer twee bracht een duidelijk sterker Boston mee. Red Sox sloeg wederom toe in de eerste inning, maar stond de tegenstander vervolgens weinig punten toe. Uiteindelijk werd het 6-2 met Manny Ramirez als beste slagman en Curt Schilling als winnende werper.

De derde wedstrijd was zo mogelijk nog kanslozer, ditmaal in eigen huis voor de Cardinals. Het publiek in St. Louis zag de Red Sox negen innings lang leiden. Al scoorde de Red Sox ditmaal slechts een punt in de openingsinning. De Cardinals wisten zelf slechts een run in de totale wedstrijd te produceren en die viel pas in de laatste speelbeurt bij een 0-4 achterstand. De ervaren Pedro Martinez was winnende werper met zeven geworpen innings, waarin zes strike-outs, tweemaal vier wijd en drie honkslagen tegen.

De vierde wedstrijd in de best-of-seven serie moest door de Cardinals gewonnen worden om in de race te blijven. In eigen stadion ging het voor ruim 52000 toeschouwers tijdens de volledige maansverduistering echter mis. Misschien dat de druk de ploeg parten speelde. Wederom zag Red Sox kans om in de openingsslagbeurt een punt te produceren, wat later het winnende bleek te zijn. Er zouden nog twee punten volgen in het duel, voor de Red Sox dan wel. Derek Lowe bracht nu met zeven geworpen innings de titel binnen voor zijn nieuwe werkgever (0-3). Hij produceerde drie strike-outs, stond eenmaal vier wijd toe en kreeg drie honkslagen tegen.

De Cardinals konden derhalve de World Series geen kleur geven. De Red Sox verdienden mede door de unieke serie in de finale van de American League alle credits. In Boston leidde dit tot wilde feestelijke taferelen.


Zaterdag:
Boston Red Sox - St. Louis Cardinals (11-9)

Zondag:
Boston Red Sox- St. Louis Cardinals (6-2)

Dinsdag:
St. Louis Cardinals - Boston Red Sox (1-4)

Woensdag:
St. Louis Cardinals - Boston Red Sox (0-3)


Eindstand in de best-of-seven serie:
Boston Red Sox - St. Louis Cardinals (4-0)