Barça en Valencia uit de beker

Otto (okee6)
Voor FC Barcelona en Valencia heeft de strijd om de Coppa del Rey niet lang geduurd. Beide teams sneuvelden in de eerste ronde. Ook bekerhouder Real Zaragoza ging onderuit.

Barcelona speelde tegen derdeklasser Gramanet niet best. Uiteindelijk scoorde in de verlenging Oscar Ollés de gouden treffer. Enkel Deco en Ronaldinho ontbraken bij de Barcelonezen. Een excuus was er daarmee eigenlijk niet. Rijkaard: "Ik kan mijn spelers niets verwijten, want we hebben echt heel serieus gespeeld. We hadden genoeg kansen, maar de bal wilde er gewoon niet in."

Tweedeklasser Lleida versloeg Valencia met 1-0. Valencia leed daarmee de vierde nederlaag op rij en kent een kleine crisis.

Ook bekerhouder Zaragoza beet in het stof. Het deed dat bij Gimnastic. Het werd 2-1, nadat mede Alvaro and Gabriel Milito van Zaragoza van het veld waren gestuurd.

In het overgebleven veld van 32 ploegen zijn nu Deportivo La Coruña en Real Madrid favoriet. De laatste club plaatste zich eerder ten koste van derde divisionist Leganés (2-1). Deportivo versloeg vierdeklasser Cerceda (2-0).