"Renault heeft fout gemaakt met Villeneuve"

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Patrick Faure, de baas van Renault heeft toegegeven dat ze een fout hebben gemaakt met het strikken van Jacques Villeneuve.

Villeneuve, die Jarno Trulli verving in de laatste drie races van het jaar, scoorde in die races geen enkel punt. Faure vertelde dat Flavio Briatore en hijzelf hadden moeten weten dat het Villeneuve even zou kosten om weer te wennen aan de Formule 1. “Ik denk dat we een fout hebben gemaakt, maar we moeten er maar mee leven.”, vertelde Faure aan Eurosport. “Flavio Briatore en ik hebben een afwezigheid van tien maanden onderschat. Zelfs een wereldkampioen kan dan niet meteen scoren.”

Faure zei verder dat dit nog erger was gemaakt door de toegenomen fysieke eisen voor de Formule 1. “F1 is een jaar verder en sneller. De rijders moeten met meer G-krachten rekening houden dan vroeger. Jacques heeft dit uitgevonden, en hij is nota bene in topvorm! De tien maanden die hij weg is geweest, hebben hun tol geëist. Ik denk dat hij nog een paar aanpassingsmaanden nodig heeft, en dan kan hij weer voluit gaan.”