Geen GPWC race in Melbourne

Redactie FOK!frontpage
Mocht in 2008 het GPWC kampioenschap gaan plaats vinden, dan hoeft het niet te rekenen dat ze op het circuit van Albert Park in Melbourne mogen rijden. Dat zei Ron Walker, voorzitter van de organisatie van de Australische Grand Prix.

Ron Walker heeft harde woorden gesproken over het nieuwe GPWC kampioenschap dat in 2008 van start moet gaan. De organisator van de Grand Prix van Australië liet weten dat de Grand Prix met het Formule1 kampioenschap verbonden zal blijven.

"We hebben nog een langdurig contract met Bernie Ecclestone. Dat contract loopt nog tot 2010, en dan is er nog een optie voor nog eens vijf jaar. Ik betwijfel eigenlijk of de autofabrikanten überhaupt wel een licentie krijgen van de FIA om dit uit te voeren.", zei hij.

De Australiër denkt dat de constructeurs FIAT, Renault, Mercedes en BMW zo geld willen los peuteren van Bernie Ecclestone. "Zonder een licentie van de FIA zullen ze niets meer zijn dan nóg een Indy of een andere tak van motorsport die bijna nergens aan bijdraagt. Ik denk niet dat iemand zo'n race wil hebben, ze willen allemaal een Formule 1 race huisvesten. In ieder geval zal Melbourne geen toestemming verlenen voor de GPWC, wij gaan verder met Bernie Ecclestone."