De Graafschap blijft strijdvaardig

Olga (Nuongirl)
Bij De Graafschap is ondanks de magere start van de competitie nog geen paniek uitgebroken.

"We hebben een goede trainer (Gert Kruys) en alles zit nog steeds dicht op elkaar", aldus voorzitter Sietze Veen afgelopen zondag na de 1-2 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag. Woensdag krijgen de Superboeren in de thuiswedstrijd tegen Willem II een nieuwe kans voor de eerste seizoenszege van het seizoen.

De voorzitter is wel van mening dat de club versterking nodig heeft. "We hebben echt een impuls nodig om punten te pakken. Versterking is absoluut noodzakelijk", aldus Veen tegenover Omroep Gelderland. Om dit mogelijk te maken, had de club afgelopen maandag een bijeenkomst met de businessclub. "We hadden geen geld, maar maken nu wel geld vrij om met extra budget een aantal goede spelers te halen. We zijn bezig om iemand te huren. Ik hoop dat het nog de komende week lukt om het geld ook daadwerkelijk vrij te maken."

De club uit Doetinchem wacht als enige club in het betaalde voetbal nog steeds op de eerste overwinning. Toch heeft trainer Kruijs nog altijd goede hoop. "We zijn nog niet begraven", aldus de strijdvaardige trainer in gesprek met De Gelderlander. Ook aanvaller Mamadou Zongo heeft de moed nog niet opgegeven: "Als we nu al zouden opgeven, hoeven we helemaal niet meer te spelen."

Om de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen moet de Graafschap woensdag winnen van een 'angstgegner'. De club heeft namelijk geen goede staat van dienst in de eredivisie tegen Willem II. Van de twintig onderlinge wedstrijden wist de club uit Doetinchem er maar eentje te winnen, dat was op 23 augustus 1997 toen ze met 3-1 wonnen.