'Koller redt Bert van Marwijk'

Otto (okee6)
Jan Koller heeft trainer Bert van Marwijk van Borussia Dortmund verdere ellende bespaard. Hij scoorde tegen de rust de enige treffer in het uitduel met Hertha BSC.

Borussia Dortmund kent één van de slechtste competitiestarts in jaren. De nieuwe trainer Van Marwijk krijgt er dan ook van langs in de media. Na het verlies van afgelopen week in eigen huis tegen HSV (0-2) moesten enkele spelers van de ploeg zich zelfs verantwoorden voordat het team het terrein kon verlaten. Het is crisis in Dortmund.

Na de winst op Hertha BSC van dinsdag zijn de problemen nog niet opgelost. De treffer van Koller legt de critici echter wel voor even weer aan de ketting. De Duitse pers zal met de treffer van Koller zich tevens weer focussen op diens vermeende onderhandeling met Ajax. Een transfer in de winterstop zou nog altijd tot de mogelijkheden behoren.

In verliespunten houdt Borussia nu weer vier ploegen onder zich. Met de huidige elfde plaats in de ranglijst mag de club zich echter ook alweer middenmotor noemen. Zaterdag had Van Marwijk nog gerept van het aangaan van de strijd tegen degradatie. De club kan zich mede om financiele reden geen 'abstieg' permitteren.