Doornbos snelste Jordan in Brazilie

MavRick
Robert Doornbos heeft vandaag vriend en vijand verbaast door met zijn Jordan zijn beide teamgenoten voor te blijven in zowel de eerste als tweede vrije training. Robert was erg tevreden met zijn prestatie.

"Het was een goede dag en ik had het naar mijn zin. Ik hoopte echt op droog weer want de laatste twee keer dat ik met de wagen reed, in Suzuka en de test in Engeland, was onder natte omstandigheden. Het was echter droog zoals ik hoopte en beide sessies gingen erg goed. Ik heb het team geholpen met de bandenkeuze en op het einde van de sessie gaven ze me een kwalificatie-setup, wat ook nieuw voor me was. Ik heb een goede tijd gereden en ben erg blij, ook omdat mijn sponsor Muermans er bij is dit weekend, het is een goede dag voor me geweest."

Doornbos zijn teamgenoot Timo Glock had een wat mindere goede dag. "Het ging me in het begin van de sessie niet erg gemakkelijk af. Ik moest het circuit leren kennen want ook Brazilie is nieuw voor mij. De wagen was erg nerveus aan de achterkant en het voelde alsof ik teveel in gevecht was met de wagen. We zullen een betere setup voor de wagen moeten vinden, al denk ik dat we weten wat we met droog weer moeten doen. De voorspelling voor zondag is echter nat weer dus het is moeilijk te zeggen wat het gaat worden. We hebben vannacht en morgen nog behoorlijk wat werk te doen!"

Ook Nick Heidfeld had geen makkelijke training achter de rug, al ging het hem iets beter af dan zijn landgenoot. "Ik had een slechte start vanmorgen, onder andere door problemen met de balans waardoor de wagen slecht te besturen was, voornamelijk over de hobbels was de achterkant erg nerveus. Tussen de sessies door hebben we wat meer aanpassingen dan normaal gemaakt en daarna hebben we nog een paar aanpassingen gedaan voor ik aan mijn lange runs begon, dat bleek te helpen. We hebben goede vooruitgang geboekt gedurende de dag en de wagen voelde 's middags een stuk beter aan dan 's ochtends. We hebben voor morgen nog wel een paar verbeteringen om door te voeren maar ik heb er vertrouwen in dat we de goede richting op gaan"