Van Gaal licht vertrek toe

Maurice (mbn)
Louis van gaal heeft op een persconferentie zijn gisteren uitgelekte vertrek als technisch directeur bij Ajax toegelicht.

Volgens Van Gaal lagen geen persoonlijke conflicten of slechte prestaties aan de grondslag van zijn vertrek. Na het bijstellen van de doelstellingen van Ajax was er bij hem iets geknapt. Hij kon niet leven met het compromis en voelde zich in zijn werkruimte aangetast. Hij acht zijn vertrek bij Ajax in het belang van de club.

Van gaal vertelde: "Het gaat onder andere over een verschil van inzicht over de uitvoering van het technische beleid en de bevoegdheden van de technisch directeur bij Ajax. Iedereen die mij goed kent weet dat ik van duidelijkheid houd. Compromissen gaan niet goed samen met mijn karakter en ik voorzie meer verschillen van inzicht. In het licht daarvan heb ik besloten ruimte te maken. Ik hoop van harte dat ik daarmee het belang van Ajax dien. Ik had bij Ajax graag oud willen worden maar het loopt helaas anders."

"Alle doelstellingen van Ajax stonden in het door mij geschreven beleidsplan, dat door iedereen en unaniem werd onderschreven. Aan het begin van dit seizoen heb ik daar één doelstelling aan toegevoegd: eens per vijf jaar de halve finale van een Europees toernooi halen, het liefst de Champions League. Het terugschroeven van die doelstelling vond ik een korte termijn-gedachte."