Uitslag Ajax-Maccabi Tel Aviv

Otto (okee6)
Ajax speelde vanavond voor de Champions League in de eigen ArenA tegen Maccabi Tel Aviv. De Amsterdammers wonnen eenvoudig met 3-0.

Ajax hoefde niet diep te gaan tegen Maccabi Tel Aviv. De thuisploeg begon scherp aan het duel. Sonck kon al in de vierde minuut de eerste treffer aantekenen. De Israelische keeper duwde een schot van Wesley Sneijder voor zijn voeten. Ajax kon vervolgens naar hartelust doorgaan. Nigel de Jong was de volgende met succes. Na een kopbal van Rafael van der Vaart kopte hij de bal over de doellijn. Een Israelische verdediger trachtte tevergeefs de bal nog met de hand te keren. Voor rust werd het ook nog 3-0. Van der Vaart zag zijn doorzetten beloond en kopte de derde goal binnen.

Ajax kwam met goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar mistte de aanwezigheid van voor de rust. Maccabi zag z'n kans schoon en counterde naar gelieven. Na een foutje van De Jong kon keeper Bogdan Lobont succesvol ingrijpen. Na invallen van Stanley Aborah en Daniel de Ridder kreeg Ajax nog wel diverse goede mogelijkheden, maar de vierde goal wilde niet vallen. In de slotfase kreeg Ajax een penalty te nemen, na een handsbal van Giovanini. Sneijder wist de mogelijkheid echter niet te verzilveren.

Met de 3-0 score herstelt Ajax zich van de eerdere nederlagen. In de andere poulewedstrijd versloeg Juventus in Turijn Bayern München met 1-0. De strijd in poule C is daarmee nog open, voor Maccabi ziet het er echter somber uit.


Ajax - Maccabi Tel Aviv (3-0)
4' Sonck 1-0
21' De Jong 2-0
33' Van der Vaart 3-0

Ajax: Lobont, Trabelsi, Heitinga, De Jong, Maxwell, Pienaar, Obodai, Sneijder, Sonck (De Ridder/75), Van der Vaart (Aborah/71), Mitea (Boukhari/60)

Maccabi Tel Aviv: Strauber, Pantsil, Giovanini, Strool, Nagar, Mishaelof (Zitoni/46), T.Cohen, L.Cohen (Bounfeld/85), Reis, Addo, Mbamba (Mesika/46)