ADO-PSV gestaakt na spreekkoren

Otto (okee6)
Het eredivisieduel tussen ADO Den Haag en PSV haalde vanavond het einde niet. In de tachtigste minuut staakte scheidsrechter René Temmink bij een 0-2 tussenstand de wedstrijd definitief wegens kwetsende leuzen vanaf de tribune aan zijn adres.

Het publiek was rumoerig in het Zuiderpark. In de tachtigste minuut was de maat voor de scheidsrechter vol. Nadat aanvankelijk eerst een tribunevak was ontruimd weigerde Temmink alsnog de wedstrijd te hervatten. Burgemeester Wim Deetman stond vervolgens toe de wedstrijd te schrappen. Daarmee is de eerste definitief gestaakte wedstrijd in het betaald voetbal van dit seizoen een feit.

Eerder op de avond hadden op de Erasmusweg onbekenden met stenen ruiten van drie bussen met PSV supporters ingegooid. Hierbij raakte een fan gewond, deze is overgebracht naar Ziekenhuis Leyenburg. De Haagse politie kon niet zeggen of supporters van ADO Den Haag voor de vernielingen verantwoordelijk zijn. De bussen konden nog wel hun weg vervolgen naar stadion het Zuiderpark.