'PSV biedt op supertalent Robinho'

Maurice (mbn)
Er waren al een tijdje geruchten over de belangstelling van PSV voor Robinho. De Brazliliaan leek te duur, maar volgens de Braziliaanse kwaliteitskrant Estado de São Paulo heeft PSV een bod van maar liefst twintig miljoen euro op hem uitgebracht.

Guus Hiddink zag Robinho afgelopen week aan het werk in het duel FC Santos-Corinthians. PSV bevestigt interesse te hebben in de speler, maar ontkent een bod te hebben gedaan. Volgens de Nederlandse krant het Parool zou de Eindhovense club maximaal negen miljoen euro voor de speler willen betalen. Robinho staat voorlopig nog tot 2008 bij Santos onder contract en die club wil flink verdienen aan het supertalent.

Volgens de geruchten in de Braziliaanse kranten zou PSV Leandro willen betrekken in de transfer. Als Robinho naar Eindhoven zou komen, zou Leandro de omgekeerde weg bewandelen. Hiddink zou Robinho al hebben gesproken over een eventuele overgang. Robinho (Robson de Souza Robinho) heeft de geruchten ook vooral uit de media vernomen: "Ik heb vernomen dat Santos van PSV een bod heeft ontvangen. Als het interessant is voor de club en voor mij, waarom dan niet?" Robinho's zaakwaarnemer Wagner Ribeiro en Santos-voorzitter Marcelo Teixeira ontkennen voorlopig dat er vanuit Eindhoven een bod is ontvangen.