Plan voor GP naar twee dagen

Redactie FOK!frontpage
Bij de Grand Prix van Japan moest men noodgedwongen een keer afwijken van hun normale schema. Vanwege een Tyfoon die over Suzuka dreigde te gaan, werd de Grand Prix tot twee rijdagen beperkt. Een aantal mensen leek een Grand Prix over twee dagen gespreid wel te bevallen.

Een Grand Prix over twee dagen lijkt FIA-voorzitter Max Mosley wel te bevallen: "Kwalificeren en racen op dezelfde dag verliep goed. Het was ook leuk voor het publiek en een heel goed begin voor de actie op zondag". De Brit kijkt nu wat de mogelijkheden zijn voor een tweedaagse Grand Prix weekend.

Ook technisch directeur van Ferrari, Ross Brawn, vindt het een goed idee om de kalender steeds meer uit te breiden naar meer races en de Grand Prix’ naar twee dagen te verkorten. Pat Symonds, Technisch directeur van Renault, ziet het plan van Mosley ook wel zitten, maar hij pleit er wel voor het testen tussen de Grand Prix’ door te verminderen.

Er is ook verzet tegen het idee. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher vindt het geen goed idee om de Grand Prix naar twee dagen te veranderen, volgens de Duitser legt het teveel druk op de teamleden.

Olivier Panis, die in Japan afscheid nam van het racen, pleit voor een twee daagse race weekend: "We hebben in Japan bewezen dat een tweedaags raceweekend heel goed mogelijk is. Het enige waar rekening mee gehouden moet worden is dat er genoeg kan worden gereden voor de kwalificatie".