Basso gretig voor Lombardije

Maurice (mbn)
CSC zal morgen vol vertrouwen in de Ronde van Lombardije verschijnen. Met tweevoudig winnaar Michele Bartoli in de gelederen en de in vorm zijnde Ivan Basso hoopt men op winst in de laatste wereldbekerwedstrijd.

Ivan Basso liet op het WK zien in vorm te zijn, maar ook hij kon het verschil niet maken. In de Ronde van Lombardije hoopt hij dat dat verschil wel kan worden gemaakt. Hij was niet echt teleurgesteld na het WK, maar Basso is nog wel gretig zo op het eind van het seizoen.

Het parkoers van de Ronde van Lombardije bevalt hem goed: "Ik heb het altijd wel redelijk goed gedaan in de Ronde van Lombardije en dit jaar is het een erg goed parkoers voor mij. Er zitten een aantal goede mogelijkheden in om het peloton onder druk te zetten en onze tactiek is redelijk simpel; de race zo hard mogelijk maken. Ik denk dat het peloton op een van de laatste beklimmingen zal ontploffen en ik voorspel dat niet veel rijders mee zullen kunnen in de finale, wat goed voor mij is."

Hoewel de wedstrijd eigenlijk een thuiswedstrijd voor Basso is, motiveert dat hem niet extra: "Lombardije is mijn regio, maar het motiveert me niet extra. De Ronde van Lombardije is een belanrijke wedstrijd en ik ben in goed in vorm. Hoe kan ik dan nog meer gemotiveerd zijn."