Brandweer voorkomt ijshockeyduel

Otto (okee6)
Het eerste thuisduel van de nieuwe eredivisionist koda Duindam Wolves uit Den Haag ging zaterdag de mist in. Enkele uren voor het duel werd de eigen ijshockeyhal op last van de brandweer gesloten.

Duindam Wolves zou zijn eerste eredivisieduel spelen tegen Amsterdam Bulldogs in de 'eigen hal' van De Uithof. Het ijscentrum is totaal gerenoveerd nadat een brand een groot deel van het complex verwoestte. Volgens de brandweer ontbraken er echter nog enkele vergunningen. De ijsvloer lag er perfect bij.

Voorzitter Louis Verreijen: "Maanden zijn we bezig geweest. Vanavond zouden we het nieuwe team aan het Haagse publiek presenteren. Met man en macht is er de laatste week nog aan de baan gewerkt. Die ziet er piekfijn uit. En dan enkele uren voor de aanvang sluit de brandweer de hal. Onbegrijpelijk".

Het is onduidelijk wanneer de vereiste vergunningen wel geheel in orde zullen zijn. Wedstrijdsecretaris Otto Smits: "We hopen woensdag toch wel uitsluitsel te krijgen". Niet zonder reden overigens: "Ik moet dan uiterlijk de tegenstander en de scheidsrechters inlichten over het doorgaan van de wedstrijd. Vrijdag spelen we tegen Geleen en die kunnen we niet op het laatste moment afbellen."