Euskatel zoekt hulp in voetbal

Maurice (mbn)
Na een slecht seizoen moet het bij Euskatel anders. In de voorbereiding op volgend seizoen heeft het team de clubarts van voetbalclub Atletic Bilbao om hulp gevraagd.

Dit jaar dacht Euskatel te gaan oogsten. Met een sterk team en met kopman Mayo verwachtte het team vooral in de grote rondes goed te kunnen presteren. Het ging echter fout. Renners piekten te vroeg en zowel in de Tour de France als de Vuelta werden geen zeges behaald en konden de kopmannen niet meedoen voor ereplaatsen in het algemeen klassement.

Teamarts Jesus Losa kreeg ook nog zijn ontslag gedurende het seizoen vanwege zijn betrokkenheid bij de dopingzaak van David Millar. In de voorbereiding op volgend seizoen zoekt het team nu hulp bij de clubarts van Atletic Bilbao. Die moet helpen trainingsmethodes te evalueren en trainingsschema's voor volgend seizoen op te stellen. Niet geheel toevallig is deze clubarts Sabino Padilla, de arts die begin jaren negentig samenwerkte met Miguel Indurain. Padilla en Atletic Bilbao bekijken nog of ze ingaan op het aanbod van Euskatel.