Stoddart waarschuwt Midland

Maurice (mbn)
Paul Stoddart heeft het nieuwe team van Midland welkom geheten in de Formule. Dit doet de Minardi-baas met de waarschuwing dat succes in de Formule 1 niet gekocht kan worden.

De investeringmaatschappij Midland wil met flinke investeringen in 2006 de Formule 1 binnenstappen. Met de Russsische banden van het bedrijf wordt al snel de vergelijking gemaakt met Roman Abramovich, de huidige baas van Chelsea, in het voetbal.

Volgens Stoddart moet het bedrijf niet verwachten, net als Abramovich in het voetbal, snel goede resultaten te behalen: "Er zijn geen Abramovich-manieren in de Formule 1. Met een aantal goede voetballers kan je snel succesvol zijn, maar in de Formule 1 leert de geschiedenis dat zelfs teams die een miljard investeren na het eerste jaar nog laatste staan. Ferrari zit meer dan 50 jaar in de sport en heeft eens 21 jaar zonder wereldtitel gezeten."

"Ik wens Midland veel geluk, want dit is geen makkelijke wereld. Zeker niet op dit moment, omdat er weinig garanties zijn voor de toekomst.", sloot Stoddart het verhaal in mineur af. Hij zal ongetwijfeld hard moeten vechten om er met Minardi in 2006 nog bij te zijn.