Bond beslist over Van Hoogdalem

Maurice (mbn)
De Duitse voetbalbond, de DFL, gaat beslissen of Marco van Hoogdalem nog in Duitsland mag voetballen. Van Hoogdalem wil zelf graag zijn loopbaan voortzetten.

Bij Van Hoogdalem is de ziekte primaire scleroserende cholangitis (PSC) geconstateerd. De clubarts van zijn team Schalke '04 vindt het medisch onverantwoord om hem nog te laten voetballen. Bij een second opinion bij artsen in Rotterdam, werd een ander oordeel geveld. Volgens die artsen is Van Hoogdalem fit en levert voetballen geen problemen op.

Schalke '04 wilde in eerste instantie Van Hoogdalem niet meer laten spelen, maar heeft na enkele gesprekken met hem besloten de beslissing aan de Duitse voetbalbond te laten. Van Hoogdalem wacht die beslissing af: "Volgende week hoop ik de uitslag binnen te hebben. Dan zal duidelijk worden of ik nog in Duitsland mag voetballen. Indien dat niet het geval is, dan acht ik een toekomst als profvoetballer in een ander land uitgesloten. Het zal dus aftrainen of opbouwen worden. Tot die tijd doe ik alleen kracht- en conditietraining."