'Drie races kunnen nog afvallen'

Maurice (mbn)
Volgende week zal de Formule 1-kalender voor volgend seizoen worden vastgesteld. Drie circuits zouden nog moeten vrezen voor het geschrapt worden van hun Grand Prix.

Met de nieuwe Grand Prix van Turkije zijn er 19 mogelijke races die volgend seizoen verreden kunnen worden. Ecclestone ziet dat wel zitten, maar de teams weigeren meer dan 17 races te rijden. Tenzij Ecclestone de teams meer gaat betalen.

Volgens de geruchten zijn voorlopig Imola, Silverstone en Magny Cours op een misschien-lijst gezet. Contracten zijn nog niet met deze circuits gesloten en deze circuits moeten nog een deelnamebedrag betalen.

Twee van deze drie circuits zouden nog moeten afvallen in de komende maanden. Ecclestone hoopt echter dat met Silverstone er genoeg druk is voor de teams om 18 races te rijden. Silverstone is de thuisrace voor vier teams en heeft voor deze teams ook minder kosten, omdat het dichterbij is. Van een extra race, gaan de meeste opbrengsten naar het bedrijf van Ecclestone. De teams kunnen zich slechts verheugen op hogere tv-inkomsten.