Renault en EU kopen Cosworth

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Cosworth, de motorenafdeling van Ford, gaat vanaf 2005 verder als Mecachrome. Cosworth is met geld van Renault én de Europese unie verkocht aan de Franse firma.

Mecachrome is niet onbekend in de Formule 1. Het bedrijf regelt al ruim tien jaar de klantenmotoren van Renault, toen het merk alleen nog als motorenleverancier in de Formule 1 aanwezig was. Toen Renault zich in 1997 terugtrok werd het complete motorenprogramma verkocht aan Mecachrome, dat de Renault-motoren onder de eigen naam – en later ook als Playlife – verkocht aan Williams en Benetton.

Racereport meldt dat Renault er veel aan gelegen is om de kennis van Cosworth niet verloren te laten gaan. Omdat ze zelf ook al in de Formule 1 meedoen, en ze dus niet het eigen project in de wielen willen rijden, is Mecachrome gevraagd om het Cosworth-programma voort te zetten. Renault is voor de financiering van het project naar de Europese Unie gegaan. De EU wil Cosworth als hightech-bedrijf graag binnen de EU-grenzen wil houden. Het hele bedrijf wordt vanaf volgend jaar omgedoopt tot Mecachrome.

Ook is al bekend wie de hele operatie gaat overzien en proberen in goede banen te leiden. Flavio Briatore gaat vanaf eind 2005, wanneer hij bij Renault vertrekt, leiding geven bij Mechachrome.