Trulli rijdt laatste twee races

Maurice (mbn)
Toyota heeft bekend gemaakt dat Jarno Trulli de races op Suzuka en Interlagos zal rijden. Ricardo Zonta en Olivier Panis zullen allebei één race hun plaats moeten afstaan.

Op Suzuka zal Trulli samen met Panis de race rijden voor het team van Toyota. In Brazilië zal Zonta de kans krijgen om zich in zijn eigen land te laten zien. Ryan Briscoe zal zijn rol als derde rijder tijdens de vrijdagtrainingen gewoon behouden.

Trulli liet weten blij te zijn met de kans: "Het zal fijn zijn om in Japan terug te komen, omdat ik in Japan een hoop supporters heb en ik zeker weet dat ze me op een geweldige manier welkom zullen heten. Ik ben Olivier en Ricardo dankbaar, omdat ze dit mogelijk maken. In Japan kan ik een beter beeld krijgen van hoe alles werkt bij Toyota. In het algemeen zal deze ervaring me een voorsprong geven voor het werk dat me in de wintermaanden te wachten staat."

Olivier Panis, die de komende twee jaar aan het team verbonden blijft, stond er niet negatief tegenover: "Ik begrijp hoe belangrijk het voor het team is om zo snel mogelijk met Jarno te gaan werken. Toyota vroeg mijn hulp hierbij en vroeg me Ricardo zijn thuisrace te laten rijden. Vanwege mijn goede ervaringen met Toyota van de afgelopen twee jaar, vind ik het goed om mijn teamgenoot Ricardo deze kans te geven. De Grand Prix van Japan zal mijn laatste race zijn, maar ik zie uit naar mijn werk van de komende twee jaar."

Zonta toonde zich enigszins teleurgesteld: "Hoewel ik natuurlijk teleurgesteld ben dat ik niet in de Grand Prix van Japan volgend weekend kan rijden, begrijp ik het belang om Jarno snel in het team in te brengen, als die mogelijkheid er is. Daarnaast ben ik erg blij dat ik in mijn eigen thuisrace in Brazilië kan rijden."