Uitslag Djurgårdens IF-FC Utrecht

Otto (okee6)
FC Utrecht heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de tweede ronde. In de return werd tegen Djurgårdens IF met 3-0 verloren. Utrecht gaat na het betere resultaat (4-0) in de heenwedstrijd echter verder.

Niemand had echt gerekend met het feit dat de Zweedse landskampioen nog over de eerdere 4-0 nederlaag heen zou komen. Het kwam echter vlot uit de startblokken. Na drie minuten zette Johansson de Zweden op voorsprong. In niets leek het team op dat van in de Utrechtse Galgenwaard. Utrecht kreeg het te verduren. Hysén maakte 2-0 nog voor rust. Kansjes waren aan de Utrechters niet besteed.

Na rust stokte de score, de derde treffer viel pas tien minuten voor tijd. Het duel liep flinke vertraging op als gevolg van een incident waarbij de Zweedse doelman mogelijk werd geraakt door een projectiel van de tribune. De wedstrijd werd echter hervat. Na zeven lange minuten blessuretijd gaat ook Utrecht nu door naar de poulefase in de UEFA Cup.


Djurgårdens IF - FC Utrecht (3-0)
3' Johansson 1-0
39' Hysén 2-0
81' Hysén 3-0

Djurgårdens IF: Tourray, Storm, Kuivasto, Karlsson, Stenman, Arneng, Johannesson (Bapupa/72), Johansson, Hysén, Barsom (Sjölund/75), Amoah (Dovicovic/66)

FC Utrecht: Ponk,Cornelisse,Di Tomasso, Schut, Braafheid, De Jong,Tanghe,Somers, Douglas, Van den Bergh (Keller/85),Van de Haar (Zuidam/64)