Uitslag AZ-PAOK Saloniki

Otto (okee6)
AZ heeft zich ten koste van PAOK Saloniki geplaatst voor de tweede ronde van de UEFA Cup. De Alkmaarders wonnen ook het tweede duel, nu werd het 2-1.

De returnwedstrijd kende een soortgelijk scoreverloop als in de eerdere wedstrijd. Nu was het PAOK dat al vroeg op voorsprong kwam dankzij Salpingidis (0-1). Michael Buskermolen bracht AZ echter aansluitend gelijk. In het aantrekkelijke duel wilde echter niet alles lukken.

Na rust ging AZ nog voor de winnende en kreeg het via de intikker (het dijbeen) van Joris Mathijsen op een schot van Denny Landzaat de beloning. AZ bekert door.

Trainer Co Adriaanse was tevreden over de prestatie van zijn team: "Een aantrekkelijke wedstrijd en een goede teamprestatie". De trainer stipte ook nog even het belang aan van de overwinningen op de Griekse opponent. Griekenland is naaste belager van Nederland op de UEFA coefficientenlijst, op basis hiervan worden de tickets verstrekt voor Europese deelname.


AZ - PAOK Saloniki (2-1)
9' Salpingidis 0-1
10' Buskermolen 1-1
72' Mathijsen 2-1

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Buskermolen (Fortes Rodriguez/83), Landzaat, Van Galen(Ramzi/74), Meerdink, Huysegems, Elkhattabi (Sektioui/80)

PAOK: Atmatsidis, Andralas, Vokolos, Markos (Hagan/63), Chasiotis, Feutchine, Udeze, Vangelis, Skarmoutsos, Salpingidis, Yiasoumi