Rare vragen aan Schumacher

Maurice (mbn)
De Formule 1 is in China aangekomen, maar de kennis van enige Chinese journalisten ligt nog erg ver achter. Dit merkte Michael Schumacher tijdens een persconferentie in Shanghai.

Een vraag van een Chinese journalist aan Michael Schumacher was waarom hij altijd in een rode auto rijdt, of omdat het zijn lievelingskleur is. Schumacher bleef gelaten en gaf het antwoord dat het de kleur van zijn werkgever is. "Ik hoop dat deze kleur ons geluk brengt. We willen deze race winnen", antwoorde Schumi.

De volgende vraag aan de wereldkampioen was of hij dit weekend zijn titel veilig kon stellen. Schumacher legde heel geduldig uit dat hij die titel al in België heeft binnengehaald.

Een andere Chinese journalist had iets beter zijn huiswerk gedaan. Deze wist al dat Jaguar aan het einde van het seizoen uit de Formule 1 stapt. Hij vroeg aan Schumacher hoe hij zich voelde, omdat zijn oude team na Brazilië uit de Formule 1 stapt. Schumacher legde wederom geduldig en met een lach uit dat hij nooit voor Jaguar heeft gereden.

Het is dus duidelijk dat de Chinezen nog een beetje moeten wennen aan de Formule 1, maar dat het na dit weekend waarschijnlijk anders zal zijn.