Pantano vervangen, Doornbos testrijder

Maurice (mbn)
Een heleboel mensen wisten ons te melden:
Jordan heeft bekend gemaakt dat Giorgio Pantano de laatste drie races zal worden vervangen door Timo Glock. Robert Doornbos mag de testfunctie tijdens de vrijdagtrainingen gaan invullen.

Pantano bleek niet meer aan zijn betalingsplichtingen te kunnen voldoen die aan het begin van het seizoen contractueel waren vastgelegd. Reden voor Eddie Jordan om Pantano te ontslaan en Timo Glock een kans te geven. De Duitser deed het op de vrijdagtrainingen goed en maakte dit seizoen al eerder zijn debuut in de Formule 1 en wist toen meteen punten te pakken.

Het goede nieuws voor de Nederlandse fans is echter dat Robert Doornbos de positie als testrijder op de vrijdagen bij Jordan mag gaan invullen. Voor Doornbos is het Formule 3000-seizoen net afgelopen en daarin presteerde hij in de laatste races zeer goed. Trust, sponsor van Jordan, oefende al het hele jaar druk uit op het team om een jonge Nederlander de kans te geven om te testen.

Uiteraard reageerde Doornbos enthousiast: "Het Formule 3000-seizoen zit er nog maar net op en het is een ongelooflijk jaar voor me geweest. Ik heb in mijn debuutjaar een race gewonnen en heb een paar keer op het podium gestaan. Deze kans met Jordan is echt geweldig, hoewel het wel kort dag is allemaal en ik de circuits niet ken. Maar ik pak de kans met beide handen aan en ik kijk uit naar mijn eerste Formule 1-test."