Uilenberg: "Experiment groot succes"

Otto (okee6)
Scheidsrechtercoordinator van de KNVB Jaap Uilenberg noemt het project waarin Nederlandse en Belgische scheidsrechters worden uitgewisseld een groot succes. Het fluiten van Pieter Vink en Paul Allaerts afgelopen weekend ging uitstekend.

Er is weinig wanklank te bespeuren over de 'vreemde' leiding. In de Kuip had Allaerts zondag de touwtjes goed in handen. De clubs waren ook te spreken over diens optreden. Allaerts zei wel te hebben moeten wennen aan de goed gevulde Kuip. "Ik heb me voorbereid zoals ik dat altijd doe bij internationale wedstrijd. Je moet vooral rustig blijven en je met de wedstrijd bezig houden. Een beetje gezonde spanning had ik natuurlijk wel, ook omdat ik niet eerder in de Kuip was geweest. Veertigduizend man op de tribune, dat ben ik in België niet gewend."

Het experiment wordt onverminderd voortgezet. In Nederland zal FC Zwolle - VVV-Venlo aankomende weekend de volgende gelegenheid zijn voor een Belgische scheidsrechter. In de eredivisie staan ook al Ajax - sc Heerenveen (16 okt) en PSV - Willem II (13 nov) op de rol.