Vijf zeiltitels vergeven bij ONK

Maurice (mbn)
Met nog één dag zeilen voor de boeg zijn op de Open Nederlandse kampioenschappen (ONK) in Medemblik in vijf klassen de titels al verdeeld.

In de Tornado-klasse wint een gelegenheidsduo. Remco Kenbeek en Herbert Dercksen werden in de eerste race nog tweede, maar wonnen de vijf daarop volgende races en zijn op de laatste dag niet meer te achterhalen in het klassement. "Je merkt uiteraard dat je geen team bent, want aan boord loopt niet alles gesmeerd. We varen natuurlijk wel op de boot die zo uit Athene komt en top is afgemonteerd. Dat scheelt., vertelde een blije Dercksen.

In de 470-klasse waren Sven en Calle Koster oppermachtig. Ze wonnen alles en De Koning/Stavenuiter kunnen slechts volgen met enkel tweede plaatsen. In de Europe-klasse wint de Belgische Marie-Amandine Vandeghinste, waarbij de Nederlandse Marieke Jongens met een derde plaats beste Nederlandse is. Joeri van Dijk prolongeert zijn titel in de Mistral-klasse met zekerheid.

Hellman/Nieuwenhuis moeten in 49er nog een wedstrijd en aansluitend een Champions Race varen, maar hen kan de zege niet meer ontgaan. Tot nu toe hebben ze alle races gewonnen. Bij de Yngling, Finn en Laser is het vandaag nog wel spannend. daar zal vandaag nog moeten worden gestreden voor het kampioenschap.