Uitslag PAOK Saloniki-AZ

Otto (okee6)
AZ mocht vandaag dan eindelijk weer eens Europa in, in Thessaloniki wachtte PAOK. In een degelijke wedstrijd werd een knappe 2-3 zege behaald.

De Alkmaarders wisten vooraf niet hoe heet het kon worden in Thessaloniki. De Grieken zijn doorgaans thuis gevreesd, voor AZ werd het echter geen hel. Na een goed kwartier zette Barry van Galen de club nuchter op voorsprong met een bekeken kopbal. PAOK zette aan en kreeg zowaar een gelijkmaker in de schoot geworpen. Even later kwam het zelfs voor, Leonidas Vokolos mocht vrij inkoppen. Nog voor rust bracht Denny Landzaat AZ langszij middels een schitterend doelpunt.

In de tweede helft viel AZ wederom aan, niet zonder resultaat. De Grieken werden afgetroefd en Martijn Meerdink schoot de winnende treffer in (2-3). In de slotfase leefde het Griekse publiek zich uit op een tribune, die werd in brand gestoken.


PAOK Saloniki - AZ (2-3)
18' Van Galen 0-1
26' Salpigidis 1-1
31' Vokolos 2-1
36' Landzaat 2-2
50' Meerdink 2-3

PAOK Saloniki: Tohouroglou, Udeze, Vokolos, Hasiotis, Andralas (Egomitis/54), Koutsis, Maladenis, Hagan (Spasic/54), Salpigidis, Theodoridis (Skarmoutsos/65), Yiasoumi

AZ: Timmer, Kromkamp, Jaliens, Opdam, De Cler, Landzaat, Van Galen (Ramzi/63), Lindenbergh, Meerdink (Nelisse/68), Huysegems, Perez