Savage: "FIFA schendt mensenrechten"

Otto (okee6)
International Robbie Savage van Wales dreigt naar het internationaal gerecht te stappen om zijn recht te halen. De middenvelder is het oneens met de straf voor een rode kaart die hij opliep in het duel tegen Noord-Ierland. Een beroep daartegen is volgens de FIFA regels niet mogelijk.

Savage ontving naar aanleiding van zijn rode kaart automatisch één duel schorsing. In het duel Wales - Noord-Ierland leverde een opstootje met Michael Hughes hem de rode kaart op. Scheidsrechter Domenico Messina (in Nederland bekend van Arsenal-PSV) was onverbiddelijk voor beide kemphanen. Savage vindt het een onjuist besluit.

Omdat de FIFA geen mogelijkheid tot beroep kent, ligt alleen de weg naar het gewone recht open. De advocaat van Savage: "We denken dat het oneerlijk is en dat het misschien zelfs wel in strijd met de rechten van de mens is om niet de mogelijkheid te hebben je te verdedigen zelfs als de scheidsrechter een fout zou hebben gemaakt."

Savage wil het niet meteen hoog spelen, hij heeft de FIFA derhalve het incident op tape toegestuurd. Het uitvoerend comité van de FIFA zou hierdoor misschien aan het denken worden gezet. De situatie is nu nog dat de wereldvoetbalbond zijn eigen regels opstelt, hanteert en geen inmenging van buitenaf accepteert. Volgens Savage moet dat anders.