Nuyens wint Parijs-Brussel

Maurice (mbn)
Nick Nuyens heeft vandaag de wedstrijd Parijs-Brussel gewonnen. In de slotkilometers sprong hij weg bij een flink verdund peloton en wist dit net vol te houden tot aan de streep.

De rijders hadden te maken met slecht weer. Hoewel de wind in de rug stond, hadden de renners wel veel last van regen. De Nederlander Kemna en de Fransman Poilvet kregen meer dan 13 minuten voorsprong bij een ontsnapping, maar reden zichzelf over de kop. In de laatste 50 kilometer werd nog 10 minuten voorsprong ingelopen.

In het peloton was het een onrustige wedstrijd. Veel mensen probeerden te ontsnappen en het bleef hollen en stilstaan. Uiteindelijk bleef er een klein peloton over. Op 11 kilometer van de streep, nadat de koplopers waren ingelopen, probeerde Paolo Bettini te ontsnappen. Nadat hij was ingelopen plaatste Nick Nuyens zijn succesvolle demarrage.

Nuyens was zelf verrast met de winst: "Ik reed eigenlijk voor Bettini. Pas toen hij gepakt werd, ben ik mijn kans gegaan. Toen kreeg ik tactische hulp uit de auto, want de mannen die mee waren, zijn sneller dan ik. Op het laatste bergje speelde ik het link, heb ik gedemarreerd en was ik alleen weg."

Uitslag:
1. Nick Nuyens (Bel) 5.04,31
2. Philippe Gilbert (Bel) + 0.02
3. Allan Johansen (Den) z.t.
4. Jeremy Hunt (Eng) + 0.10
5. Paolo Bettini (Ita) z.t.
6. Marc Wauters (Bel) z.t.
7. Rik Reinerink z.t.
8. Matthe Pronk z.t.
9. Manuele Mori (Ita) z.t.
10. Nico Eeckhout (Bel) z.t.
11. Aart Vierhouten z.t.
12. Stefan van Dijk z.t.
13. Michele Bartoli (Ita) z.t.
14. Tristan Hoffman z.t.
15. Juan Antonio Flecha (Spa) z.t.