Panis stopt met Formule 1-races

Maurice (mbn)
Olivier Panis zal na dit seizoen stoppen als rijder in de
Formule 1-races. Hij blijft de komende twee jaar nog wel testrijder bij Toyota en zal ook promotionele activiteiten blijven verrichten voor het team.

De positie van Panis stond al langer onder druk. Na het aantrekken van Ralf Schumacher bleven er geruchten gaan dat Toyota nog een tweede coureur zou aantrekken. Nu heeft de 38-jarige coureur een respectvol einde van zijn formule 1-loopbaan gerealiseerd. Hij blijft aan Toyota verbonden als testrijder en als adviseur van Toyota Drivers' Academy, een programma voor jonge coureurs.

Panis gaf in een verklaring aan lang te hebben getwijfeld: "Mijn beslissing komt na maanden van diep nadenken. Ik ben blij dat Toyota langer van mijn diensten gebruik wil maken. Ik heb een sterke relatie met iedereen bij Toyota en ik ben erg tevreden dat ik mijn werk als teamvertegenwoordiger op en buiten het circuit kan voortzetten."

Teambaas Tsutomu Tomita is blij dat Panis bij het team betrokken blijft: "We zijn erg blij dat Olivier ons aanbod om nog twee jaar bij Toyota te blijven heeft geaccepteerd. Zijn input is voor ons team van onschatbare waarde en we zien zijn rol als cruciaal voor de toekomstige ontwikkeling van het team. Zijn uitstekende technische feedback kan goed worden benut in zijn testrol."