Trabelsi blijft opnieuw weg

Maurice (mbn)
Hatem Trabelsi is voor de tweede keer niet verschenen om op uitnodiging van de Ajax-directie te komen praten. Ajax wil een oplossing zoeken voor de problemen rond de verdediger.

Ajax nodigde Trabelsi uit voor een gesprek, nadat de transfer van de verdediger naar Arsenal was afgeketst. Trabelsi meldde zich ziek en verscheen niet voor het gesprek. Voor vandaag had de Ajax-directie de speler opnieuw dringend uitgenodigd voor een gesprek, maar opnieuw liet de verdediger verstek gaan. Ajax heeft aangekondigd de speler aan zijn contract te houden en wil hem graag weer op het trainigsveld zien.

De 27-jarige vleugelverdediger lijkt echter vastbesloten om te vertrekken. Na zijn verloren arbitragezaak tegen Ajax over een eenzijdige optie wil hij niet meer voor de club uitkomen. Eerder deze week waren er geruchten dat zijn zaakwaarnemer de speler bij Feyenoord had aangeboden.

De Ajax-directie is teleurgesteld, maar hoopt nog steeds dat het weer goed komt. Algemeen directeur Arie van Eijden liet weten: "Ajax doet er alles aan om hem weer aan het spelen te krijgen. Het is jammer dat hij niet is komen praten. Hij zal zelf, neem ik aan, ook wel begrijpen dat we geen oplossingen vinden als hij telkens wegblijft."