Uitslag Nederland-Tsjechië

Otto (okee6)
Het Nederlands elftal speelde in de Amsterdam ArenA de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het WK van 2006 in Duitsland tegen Tsjechië. Oranje won de wedstrijd met 2-0.

Nederland startte de wedstrijd goed. De tegenstander werd niet in verlegenheid gebracht, maar Oranje bleef zonder problemen overeind. Na een goed halfuur kon Pierre van Hooijdonk na een uitstekend 'tikkie breed' van Rafael van der Vaart de openingstreffer binnen schuiven. De ruststand van 1-0 was meest verdienste van keeper Edwin van der Sar, die onpasseerbaar bleek.

In de tweede helft namen de gasten het iniatief over. Tot hachelijke situaties leidde dat aanvankelijk niet. In de slotfase, nadat Boulahrouz in het veld was gekomen voor Van der Vaart, werd het dat wel. Jan Koller kopte op de lat. Van Hooijdonk kon echter met zijn tweede treffer de zege veilig stellen (2-0). Het door bondscoach Van Basten 3-4-3 systeem pakte daarmee voordelig uit.

In de rust van de wedstrijd werd Frank de Boer 'geridderd' als afscheid nemende recordinternational. Hij speelde 112 interlands.

Nederland - Tsjechië (2-0)
33' Van Hooijdonk 1-0
84' Van Hooijdonk 2-0

Nederland: Van der Sar, De Jong, Heitinga, Ooijer, Van Bommel, Sneijder, Van der Vaart (Boulahrouz/64), Davids, Kuyt, Van Hooijdonk (Van Bronckhorst/86), Castelen (Makaay/74)

Tsjechië: Cech, Jiranek (Grygera/58), Bolf, Ujfalusi, Jankulovski, Heinz, Hübschman (Vachousek/62), Rosicky, Tyce {Lokvenc/76), Baros, Koller