"Jordan verkocht aan Dubai-familie"

Maurice (mbn)
De Engelse kranten melden dat er nog deze week tot een akkoord wordt gekomen voor de verkoop van het Jordan-team. De familie die de regering in Dubai vormt zou een meerderheidsaandeel van 85 procent in het team kopen.

De laatste jaren zijn de prestaties van het team tegengevallen. Waar het team in 1999 nog derde werd in het constructeurskampioenschap, rijdt het nu in de achterhoede van het veld mee. Teambaas Eddie Jordan heeft steeds meer moeite om de jaarlijkse kosten van ongeveer 70 miljoen euro gedekt te krijgen.

De Al-Maktoum familie, de regerende familie in Dubai, zal een merendeel van de aandelen overnemen. Eddie Jordan had nog 51 procent van de aandelen en zal na de verkoop nog 15 procent van de aandelen in eigen handen houden om de toekomst van het team te garanderen. De Ierse investeerder Merrion Capital had de rest van de aandelen in handen en zal deze aan de Al-Maktoum familie verkopen.

De familie krijgt daarmee een meerderheidsaandeel in het Formule 1-team en de bijbehorende gebouwen bij Silverstone. Het wordt verwacht dat het hoofdkwartier van het team Silverstone zal blijven.