Vuelta experiment voor Hamilton

Maurice (mbn)
Tyler Hamilton zal deelnemen aan de Vuelta. Hij waarschuwt wel dat hij niet de grote favoriet moet worden gemaakt. Het is een soort experiment voor hem.

De afgelopen jaren zat Hamilton in september al weer in Amerika om wat rust te pakken. Na een tegenvallende Tour de France heeft hij nu besloten aan de Vuelta deel te nemen. Hij weet echter niet in hoeverre zijn lichaam de traditionele septemberrust gaat missen. Daarnaast is het de vraag of zijn rug volledig hersteld is.

In de Tour de France moest hij afstappen, omdat hij tijdens het klimmen veel last had van zijn spieren in zijn oderrug. In de trainingen heeft hij er geen last van, maar hij vreest de zware bergetappes in de Vuelta. Daarom noemt hij voorlopig voorzichtig zijn deelname een experiment.

Zijn teamgenoot Oscar Sevilla neemt ook deel van de Vuelta en komt ook net terug van een blessure. Binnen Phonak is afgesproken dat men voor de beste van de twee gaat rijden. Als Sevilla beter in vorm is dan Hamilton zelf dan zal Hamilton volledig voor Sevilla gaan rijden.