[Upd] Ibrahimovic definitief naar Juventus

Maurice (mbn)
De transfer van Zlatan Ibrahimovic dreigde op het laatste moment toch nog te mislukken. Uiteindelijk is de transfer toch rondgekomen

Na de problemen van vorig jaar tussen Ajax en AS Roma omtrent de transfer van Cristian Chivu, wil Ajax nu verregaande zekerheid. Ajax eist betalingsgaranties voor de naar verluid 16 miljoen euro. Juventus zegt de gevraagde garanties vandaag niet op tijd te kunnen leveren.

Voor de transferlimiet zal Ajax aan de KNVB toestemming moeten geven om Ibrahimovic over te schrijven naar de Italiaanse voetbalbond. Onder druk van Juventus heeft Ajax aan de Zweedse spits al wel toestemming gegeven naar Turijn te vliegen voor de medische controle. Voor de clubs en de spits is het te hopen dat er op het laatste moment toch nog voor Ajax genoeg zekerheid komt.

Update:
Na alle verwarring is vanavond even na tien uur de transfer toch nog rondgekomen. De Italiaanse voetbalbond had Juventus de mogelijkheid gegeven om ook na sluitingstijd de transfer aan te melden. In de gekregen extra tijd bleek Juventus een bankgarantie te kunnen overleggen. Juventus betaalt 16 miljoen euro voor de aanvaller in een vijftal termijnen.

Ibrahimovic toonde zich verheugd over de transfer: "Dit is de club van mijn dromen. Ik heb het altijd fantastisch naar mijn zin gehad bij Ajax en ik zal de club met pijn in mijn hart verlaten. Maar toen Juventus zich meldde, wist ik dat dit de kans was, die ik misschien nooit meer zou krijgen. Tegen de club kon ik geen nee zeggen."